• Ma-Di-Wo: Boomgaard 213 C 2771 PD Boskoop
  • Do-Vrij: Parklaan 8 2771 GB Boskoop
  • Spreekuur volgens afspraak

De beste dieetlijst

Mensen vragen weleens… Heb jij ze? De BESTE DIEETLIJSTEN? En dan vertel ik dit:

Lang geleden vroeg een klant mij… Geef mij nu eens een GOED dieet. Zo’n dieet dat wel helpt, waarmee mijn suiker goed is en waarmee ik een paar kilo afval.

Ik heb het papieren dossier van deze man in mijn hand en kijk. Er zitten 8 dieetlijsten in. Ik word boos. (Het is niet mijn beste dag, ook ik heb dat weleens). Ik pak alle dieetlijsten en leg ze voor hem neer. Kijk zeg ik: Hier is lijst 1 en lijst 2, en lijst 3 , en lijst 4 en zo tel ik door tot 8.

Wat wilt u nu? Hij zegt: Een dieet wat helpt… Ik kopieer de meest recente lijst, geef hem mee en zeg tot ziens.

Hij kwam niet meer op het spreekuur.

Jaren later kwam ik hem tegen. We herkenden elkaar en raakten in gesprek. Ik vroeg: Hoe gaat het nu met u en met een glimlach vroeg ik naar zijn laatste dieet.

Hij vertelde dat het ook niet zijn beste dag was. En samen kwamen we tot de conclusie dat het lijstje hem niet hielp.

Wat hem wel had geholpen? Een gesprek over wat wel lukt van een dieetlijst, en wat niet. En hoe je de moeilijke momenten makkelijker kan maken.

En zo verdween het meisje met het lijstje.

Ja, ik heb ze wel, die lijstjes.

Maar het gesprek aangaan… Over wat je precies wil, wat niet, wat voor jou werkt en wat niet. Dat vind ik veel belangrijker.

Omdat eten van een lijstje wel even werkt, maar niet voor de rest van je leven.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*