Hoofdmenu

Kinderen PDF Print E-mail


Ook kinderen zijn welkom bij Diëtistenpraktijk Boskoop. Bijvoorbeeld als uw kind geen groente, fruit of vlees wil eten, of als u advies wilt over de keuze borst- of flesvoeding. Maar ook als uw kind overgewicht, obstipatie, diaree, allergie heeft ben u welkom bij de praktijk. De diëtist kijkt uitgebreid naar het eetpatroon van uw gezin en uw zoon of dochter. Samen met u als ouder worden de eet-regels bepaald. En natuurlijk zorgen we ervoor dat uw kind lekker en gezond gaat eten.

Uit de praktijk:Mijn zoontje(6 jaar) had last van obstipatie (te dikke ontlasting). In overleg met Patricia hebben we een paar puntjes in zijn eten en drinken aangepast, en mijn zoontje poept veel beter!

 

Mijn dochter (9 jaar) was te dun. Ik wist niet dat dat kon. Samen hebben we het eetpatroon aangepast. Ze zit veel beter in haar vel, en is in gewicht omhoog gegaan! Heerlijk om even te horen wat er allemaal goed ging met eten en wat nog iets beter kon. 

 

Mijn dochter Evelien* (3 Jaar) had al een paar maanden diaree. Soms werd de ontlasting wat dikker, maar na een paar dagen was het weer dun. De huisarts heeft de ontlasting meerdere keren nagekeken, maar kon niets vinden. Met diëtiste Patricia heb ik besproken wat Evelien allemaal at. Ik vond dat Evelien erg gezond at en veel dronk. Veel fruit, appelsap en veel groente, weinig boter en jus enzo.

Patricia vertelde dat voor kleine kinderen de verhouding tussen voedingstoffen (koolhydraten-vetten-eiwitten) belangrijk is. Evelien at en dronk te veel vruchtensuiker en te weinig vet. Nu ik margarine op het brood smeer en maximaal 2 porties fruit of sap geef is de ontlasting van Evelien veel beter.

*in verband met de privacy is de naam verzonnen.