Hoofdmenu

Werkwijze PDF Print E-mail


Een behandeling bestaat meestal uit meerdere gesprekken. Tijdens het eerste gesprek vraag ik naar uw eet- en drinkgewoonten, uw persoonlijke omstandigheden, uw ziektebeeld en uw klachten. U krijgt uitleg over uw ziekte of ziektebeeld en u krijgt een voedings- of dieetadvies wat bij uw persoonlijke situatie past. Op een positieve manier stimuleer ik u om uw eetgewoonte aan te passen.

Na het eerste gesprek volgen een aantal vervolggesprekken. Hierin krijgt u ondersteuning en begeleiding om het dieetadvies op lange termijn te blijven volgen.

Uit de praktijk:

   ***


Mijn huisarts vertelde me dat ik diabetes mellitus heb. Ik ben hier erg van geschrokken. Gelukkig legde diëtiste Patricia nog eens uit wat er in mijn lichaam gebeurd met de suikers en koolhydraten. Ook vertelde ze me hoe ik het beste kon gaan eten. Gelukkig hield ze goed rekening met wat ik lekker vind. Mijn suiker is goed gedaald, ik eet wat lekker en gezond is en ik voel me weer prima.

  ***

Ook ik heb diabetes. In overleg met Patricia ben ik koolhydraat arm gaan eten. Best lastig in de praktijk. Met de begeleiding van Patricia is het helemaal goed gegaan. Ik heb nu geen medicijnen meer nodig!!

  ***


Door mijn ziekte (ik heb kanker) val ik vanzelf af. Niet echt goed met de zware behandeling die ik onderga. Patricia heeft me tips gegeven om mijn eetpatroon aan te passen zodat ik op gewicht blijf. Ook heeft ze gezorgd voor drinkvoeding. Als ik een dag niet kan eten kan ik de pakjes nemen. Het valt niet mee, de behandeling is zwaar, maar door goed op mijn eten te letten voel ik me beter.

   ***
NB: In verband met privacy worden geen namen genoemd.


Mocht u niet tevreden zijn met de behandeling, bespreek dit dan eerst met de diëtist. U kunt aangeven waar u niet tevreden over bent en samen met de diëtist zoeken naar een oplossing. Mocht u samen met de diëtist er niet uitkomen dan kunt u gebruik maken van de klachtenregeling voor paramedici eerstelijn. Diëtistenpraktijk Boskoop is aangesloten bij deze klachtencommissie. (Zie hiervoor de website van de Nederlandse vereniging van Diëtisten).